Basiscursus fotografie

Fotoclub Positief heeft als een van haar doelstellingen geformuleerd, dat we proberen als leden nog meer plezier te beleven aan fotografie.  Het vergroten van fotografische kennis- en kunde is een manier om dat te bereiken.  Vanuit de leden is de vraag gekomen of er niet eens een cursus gegeven kan worden om vooral de basisvaardigheden nog een keer goed voor het voetlicht te brengen.  Het bestuur heeft Hilbert Kroes bereid gevonden om een speciale basiscursus te geven.  Hilbert heeft jarenlang ervaring met zowel de spiegelreflex- als systeemcamera. 

Deze cursus (Hilbert noem het liever een basis instructie) omvat o.a. belichtingsdriehoek, scherpte diepte, sluitertijden, diafragma, camera instellingen, samen oefenen enz,  enz.  Er worden 5 dagdelen per groep gepland.  Natuurlijk wordt er veel aandacht besteed aan de praktijk van het fotograferen.  Na iedere sessie geeft hij een opdracht mee die met z’n tweeën wordt  uitgevoerd. De resultaten worden op de volgende cursusdag besproken.  Er is veel ruimte voor individuele vragen, daarom wordt de maximale groepsgrootte op 8 cursisten gehouden.  Het maakt niet uit welk fototoestel de cursist gebruikt, als er maar voldoende instelmogelijkheden op zitten.

De cursus is gratis voor leden van Fotoclub Positief. Voor niet leden wordt een bijdrage van 10 euro per dagdeel gevraagd.  Besluit men lid van de fotoclub te worden, dan wordt voor het eerste jaar geen contributie gevraagd.

De cursus zit vol. Misschien dat aan het einde van 2020 een nieuwe cursus volgt.

Aanmelden kan via in**@fo**************.nl

Top