Nieuws

Nieuwsarchief

Clubavonden Fotoclub Positief

Een foto van de lezing van Andrea

Andrea Gulickx komt naar Hasselt

Op 15 februari begint Fotoclub Positief met een nieuw seizoen.  En hoe ! De bekende natuurfotograaf Andrea Gulickx komt om over haar werk te vertellen. Op haar webpagina vertelt ze: “Mijn passie delen met anderen vind ik ontzettend leuk om te doen. Ik vertel graag in verhalende vorm over mijn grote passie en werkwijze. Ik neem je mee in mijn beleving, ontdekkingen en ervaringen in de natuur”.  In een interview op haar site vertelt ze over haar werkwijze:  https://www.andreagulickx-photography.nl/interviews/5469/

Op de clubavond, gehouden inde grote zaal van  het Teeuwland, neemt ze een breed thema mee: “van macro fotografie tot experimentele  landschapsfotografie” .  We beginnen om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 18.15 uur.  Van bezoekende niet- clubleden wordt een bijdrage van € 5,00 gevraagd.  Een QR code is noodzakelijk. Een mooie manier om kennis te maken met fotograferen en met de fotoclub. Besluit u lid te worden dan is de avond gratis.  U bent van harte welkom !

Thema Diepte

Voor de meimaand is de opdracht om bewust diepte in een foto vast te leggen. Dit kan o.a. door:

1. Maak gebruik van lijnen. Deze lijnen kunnen zichtbaar of denkbaar zijn. Ze lopen van​af je fotostandpunt naar de verte.

2. Onscherpte. Een andere techniek om meer diepte in je foto te brengen, is het gebruik van een onscherpe achtergrond
3. Kleur. Niet alleen de mate van scherpte, maar ook de kleur van de achtergrond is belangrijk. Hoe groter het verschil tussen de kleuren, hoe meer het onderwerp eruit zal springen.

4. Overlap. Zorg ervoor dat de verschillende delen in je foto elkaar overlappen.

5. Voorgrond ook meepakken. Behalve de achtergrond is ook de voorgrond erg belangrijk. Iets op de voorgrond kan je foto meteen een stuk interessanter maken!

De foto-expositie “Oorlogsverhalen in beelden van nu” ging gedurende het schooljaar 2019 – 2020 langs alle basisscholen van de gemeente Zwartewaterland.

Top